Vad behöver man ha när man skaffar barn?

Först och främst, med tanke på namnet på det här inlägget, krävs det inte jättemycket saker för att skaffa barn. Däremot finns det otroligt många saker som underlättar ens vardag utöver de saker som man faktiskt måste ha. Det finns massor med hemsidor där det går att kolla på saker som man kan behöva. Det kan vara bra och framförallt tacksamt att beställa från samma ställe som exempelvis Big Baby som har barnvagnar, kläder, leksaker och saker man kan behöva för säkerheten i hemmet.

Var ska bebisen sova?

Här är det många nyblivna föräldrar som misstar sig och tänker att ”vadå, bebisen är så liten så den kan ju sova i den stora sängen”. Det är HELT FEL. En bebis rekommenderas av Socialstyrelsen att sova själv i egen säng tills den är minst 3 månader. Detta för att minska risken för plötslig spädbarnsdöd. Därför behöver bebisen just en egen säng. Det kan också vara bra att ha ett babynest för bebisen att sova i dagtid om man kanske vill flytta med sig bebisen. Det kan också vara tacksamt att låta bebisen ligga i ett babynest på andra sidan sängen om man samtidigt själv vill ligga ner och vila, men inte sova!

Behöver en bebis verkligen så mycket kläder?

Både ja och nej. Ja om man inte vill tvätta en tvätt nästan varje dag, nej om man känner att man vill lägga ner tid på att tvätta. Olyckor som orsakar fläckar och kladd händer MYCKET lätt med små bebisar och det kan vara tacksamt att ha en rad uppsättningar vad gäller bodys och byxor. Däremot behöver allting inte köpas nytt med tanke på att bebisarna växer snabbt. Kanske kan det vara kul att köpa någonting nytt men ofta kan man kanske få ärva kläder av någon bebis som vuxit ur sitt eller så köper man kläder second hand.

Hur ska man kunna ta med sig bebisen ut?

En barnvagn är verkligen att rekommendera! Eftersom många föräldrar vittnar om att bebisen oftast trivs bäst i bärselen de första månaderna kan en bärsele eller bärsjal också vara någonting att införskaffa. Testa först med det ena eller det andra men det rekommenderas att testa bärsele först eftersom barnvagnar ofta är lite dyrare. Varken barnvagn eller bärsele/barnvagn behöver bli särskilt dyrt, men om man vill ha något specifikt märke på barnvagnen eller om allting ska vara helt nytt får man vara beredd på att hosta upp rejält med pengar. En bilbarnstol är också att rekommendera om det är så att man har bil, annars är det lite svårt att kunna fara iväg med bebisen på bilturer.

Ett annat tips är såklart att faktiskt ha en liten väska där man har en uppsättning kläder, saker inför blöjbyte och annat som kan behövas när man är ute.