Inred en garderob för barnen

En av de största utgifterna med växande barn är kläder. Barnen växer snabbt ur kläderna och därför blir samlingen av kläder snabbt ohanterligt stor. Med hjälp av en garderob till barnens alla kläder kan man lättare samla kläderna på ett och samma ställe och det blir därmed lättare att hantera mängden kläder.

Ett extrarum till övers? Gör en garderob för barnen

Ju fler barn man har, desto fler kläder behövs för att fylla behovet av kläder för alla tillfällen och aktiviteter. Barnen behöver vinterkläder, sommarkläder och fritidskläder av olika slag och oftast har de hunnit växa ur kläderna från en säsong till en annan. Samlingen med kläder blir därför snabbt mycket stor.

Om du har ett rum i hemmet som inte används eller mest används som skräprum, kan det komma till bättre nytta genom att göra en barngarderob av hela rummet. Då är alla kläderna samlade på ett och samma ställe och slipper ligga utspridda i hemmet eller göra lådor och skåp proppfyllda till bredden. Inred garderoben med fina barntapeter som sätter en prägel på rummet och som får barnen att känna att det är deras rum. Vilket tema just dina barntapeter ska ha beror så klart på dina barn och vad de har för intressen. Det finns mängder med olika barntapeter i många olika utföranden.

Att göra en barngarderob behöver dock inte innebära att man gör om ett helt rum för ändamålet då det inte är många som har ett extra rum till övers. Istället kan man använda befintliga utrymmen i hemmet och skärma av dem med hjälp av skärmväggar. Utrymmet kan man sedan inreda med barntapeter för att skapa illusionen av ett rum. Oavsett hur du bor och hur många barn du har blir det en investering att ordna ett extra utrymme för alla barnkläderna tills kläderna slängs, skänks eller säljs.