Sommarmode för mamma och barn

Sommarmodet ändrar sig år från år när det gäller design i form av färg och mönster, men plaggen som bärs på sommaren är alltid de traditionella. Vad är en sommar utan sköna och snygga outfits med sommarkjolar, shorts, linnen och tunna tunikor?

I årets dammode för sommaren är det fokus på jordnära färger och designs som är inspirerade av naturens mönster. Beige, off-white, orange och korall är några av de mest framträdande färgerna i modet och överlag är det enkla, lediga och stilrena plagg som pryder skyltdockorna i skyltfönstren. Kjolar är i ropet och detsamma gäller skjortor både med mer tajt passform och så kallade boyfriend shirts. Tunikan är ett annat sommarplagg som får stort utrymme sommaren 2016.

Sommarkläder för coola kids

För barn är sommarmodet inte lika exakt definierat som det är för kvinnor, men det finns alltid trender som är mer populära och mer tydliga än andra. För 2016 gäller en slags blandning av det söta och det coola. Plaggen för flickor går i de klassiska flickfärgerna, såsom till exempel rosa och andra pastellfärger, men det finns nästan alltid också inslag av någon tuffare detalj. Ett par söta jeansshorts för flickor kan till exempel tuffas till med snygga nitar. För pojkar är sommarmodet faktiskt lite tydligare och det är en klassisk cool stil med marina färger och enkla designs som sätts i första rummet.

 

Sommarmode för stora flickor

girl imitating photo-model on on blue carpet in natureSommar och mode är kanske inte den mest attraktiva kombinationen för en del av de kvinnor som behöver kläder i plus size. Sommar betyder värme och värme innebär att man bör klä sig mer lättklätt för att inte förgås. En del stora tjejer känner sig inte bekväma med att gå ut mer lättklätt och sommarmånaderna kan därigenom bli lite besvärliga. Kroppsformen ska dock inte vara en begränsande faktor när det gäller sommarkläder och det finns bra webbutiker online som säljer läckert sommarmode i storlek 44, 46, 48, 50. En av favoriterna bland kurviga kvinnor är Zizzi, som erbjuder allt för alla årstider för kvinnor som behöver lite större storlekar och som kanske inte har den trådsmala siluetten. Läs mer här om vad den här webbutiken kan erbjuda när det gäller toppar, nederdelar och andra plagg för sommaren.

Mode – inte bara kläder

Idag handlar mode inte bara om kläder. Det går mode och trender i det mesta och på senare tid har modebegreppet verkligen vidgats. Du behöver självklart inte följa modet slaviskt och se till att matcha varenda plagg med varenda accessoar och varenda gadget (ja, det går mode även i form och funktion på mobilskal, hörlurar och andra liknande produkter) men det är roligt att möjligheten finns! När det gäller mobilskal och mobilväskor finns en uppsjö av tillverkare och butiker att välja mellan och när det handlar om hörlurar i olika former och färger är tillverkaren Jabra ett hett tips.