Slitstarka kläder för de minsta

Bygga kojor i skogen, springa längs leriga vägar, cykla omkull och skrapa knäna. Barn behöver slitstarka kläder som tål alla roliga lekar. De ska även vara bekväma och gärna snygga. Vad för slags slitstarka kläder finns det för de minsta? I den här texten ska vi ta upp just det.

Nödvändiga plagg i kylan
En viktig del i nästan alla barns garderob är overallen. Den är lätt att få på, varm och skön samt har slitstark design som håller länge. En overall skyddar kläderna under. Det gör att även om ditt barn har finkläder på sig går det bra att leka utomhus. Med smarta funktionsmaterial och förstärkta områden, som knän och armbågar, kan det här nog vara det mest slitstarka plagget för barn.

Överdragsbyxor är även det ett praktiskt och mycket slitstarkt plagg. Speciellt vid dåligt väder är detta plagg oumbärligt. Det finns både fodrade och icke-fodrade överdragsbyxor att köpa. De fodrade passar bäst när det är kallt och snöigt, medan de icke-fodrade är bättre vid blöta förhållanden. Även här ska du försöka hitta en välgjord modell med förstärkta områden. Gore Tex är ett bra material som håller länge.nyati-safari-til-cooljunior

Slitstarkt på sommaren
Under sommaren krävs det andra plagg. Denim är ett utmärkt material som dessutom är mycket slitstarkt. Ett par hängslebyxor skyddar både benen och överkroppen, dessutom ser det fint ut och är bekvämt för olika lekar. Varför inte matcha med en cool t-shirt med ett fint tryck på? Djurmotiv är ofta väldigt populära bland barn, speciellt lejon och elefanter. Läs om Afrikas djur och natur för barnet, och koppla sedan ihop med det avbildade djuret på tröjan. Det är oftast väldigt uppskattat och kan inspirera till olika lekar. När du väljer t-shirt, välj gärna en som är tillverkad i grövre bomull. Det håller längre.

Sköt plaggen på rätt sätt
Barn behöver slitstarka kläder precis som vi vuxna. Plaggen måste också garantera att barnen kan röra sig obehindrat i sina dagliga lekar. Det är bra att ha en upplaga av slitstarka plagg i garderoben, som enbart används vid lek. Finkläderna får användas vid andra tillfällen. Det är smart att ha kläder i barnens garderob som kan bäras ovanpå den vanliga utstyrseln, som till exempel overaller eller överdragsbyxor. Det underlättar vid ombyte. På höst och vinter så ligger fokus på vatten- och vindtätt. Under sommaren krävs det andra plagg. Denim är ett slitstarkt material som passar på sommaren. Tänk på att alltid sköta ditt barns plagg på rätt sätt för extra hållbarhet. Följ alltid tvättanvisningarna och häng undan plaggen när de inte används.