Maskerad

Gala och fest är det som kännetecknar en maskerad. Gästerna klär ut sig på olika sätt, ofta till någon storhet från världshistorien eller till något djur. Vanligtvis bär man en mask för att dölja sitt ansikte eller delar därav.

 

Temakalas
Att anordna en maskerad kan vara ett tema för ett barnkalas. Maskeradkläder kan man köpa i butiker eller i webbshopar på internet. Den som inte önskar att maskeraden ska kosta alltför mycket, vare sig för det egna barnet eller gästerna kan på inbjudan skriva att maskeradkläderna ska vara enkla och hemgjorda.

 

Ont om tid
För arrangören av en maskerad kanske tiden inte räcker till för att planera den med ett speciellt tema som exempelvis Savannen i Afrika. Då är tipset att låta alla klä ut sig till precis vad de vill. Maskeraden blir då en fest som vilken annan. Med det lilla undantaget att här klär gästerna ut sig. En maskerad av det här slaget är mindre ansträngande för arrangören.

Boy dressed up as superhero

 

Alla är välkomna
Tänk på att alla är välkomna, även de som av någon anledning inte vill klä ut sig eller om det finns ett tema, inte önskar följa det. Huvudsaken är ju att så många som möjligt kommer och deltar. Alla önskar ju ha roligt på festen. Fast maskeraden är ju som mest lyckat ju fler som klär ut sig. Kan man uppmuntra gästerna att följa temat så är det naturligtvis en fördel. Ju fler som klär ut sig, desto roligare brukar ju nämligen en maskerad bli!

 

Tips
För den som anordnar en temamaskerad bör tänka på att det följer att mat och dryck bör följa temat, som under Halloween, med pumpor och mat med ”läskigt” utseende. Likaså bör festlokalen dekoreras utifrån det valda temat. Det slipper man förstås med en maskerad utan särskilt tema om än man kan dekorera lokalen med ballonger och serpentiner för att just markera att det är fest.