Köpa overall till barn – att tänka på

De svenska vintrarna är som bekant kalla och blöta, men det hindrar varken oss eller våra barn från att tillbringa tid utomhus – det gäller bara att vara rätt klädd. Ett av de plagg som ger barnen allra bäst skydd om vintern är tveklöst overallen, som förutom att den är heltäckande från topp till tå också är relativt enkel att klä på. Det gäller dock att ha vissa saker i åtanke när man ska investera i en ny overall åt sitt barn.

Den kanske främsta aspekten är overallens kvalitet. De flesta föräldrar vill väl ge sitt barn kläder av allra högsta kvalitet, men man kan också fundera på om man slänger bort pengar i onödan. Om barnet går på ett vanligt dagis kanske inte en overall i den högsta prisklassen är nödvändig. Ska barnet däremot gå på ett Ur och skur-dagis måste man se till att overallen står emot vatten, att materialet är lättskött och att det torkar snabbt. Man bör också titta extra noga på kvaliteten på detaljerna, till exempel fotresåren. Om de sitter för löst kommer barnet sannolikt att trampa sönder dem till slut. Fotresåren ska gärna vara gjorda av silikon, och vara ställbara, så att de kan fästas åtsittande.Hattifatteners_snowmen

Det är självklart frestande att köpa något som barnet ”kan växa i”, men overallen får inte bli för stor; om byxbenen går ner över skon kommer barnet att trampa på dem, och slita ut overallen i förtid. Däremot måste barnet självklart ha lite utrymme – en måttstock är att man ska kunna ta ett rejält grepp om tyget i grenen på overallen. Då kan barnet garanterat växa i den över vintern.

Att köpa en ny overall till sitt eller sina barn var eller vartannat år blir självklart en betydlig kostnad i längden, som de flesta familjer med normal inkomst känner av. Därför kan det vara en bra idé att spara pengar där man kan. Ett alternativ kan naturligtvis vara att köpa overallerna begagnat. Om man inte vill göra avkall på barnens overaller eller kläder i allmänhet, kan man istället se till att köpa billiga kläder till en själv och de andra vuxna i familjen. Det kan du bland annat göra på Outletsverige.se.