Finklätt, festligt & roligt på samma gång

Jo, det går faktiskt att kombinera ovan egenskaper. Framför allt är det möjligt för barn då det inte behöver vara stelt eller alltför stilrent bara för att det dukats upp till fest. Med det sagt, så uppskattar faktiskt många barn att få sätta på sig finklänningen eller festskjortan. Därför kan det, precis som för vuxna, vara bra att ha några enklare finkläder som enkelt går att göra lite roligare med accessoarer eller partyartiklar.

Finare ”baskläder” som kan matchas till det mesta

Som nämnt, kan det vara en bra idé att ha finkläder som enkelt går att matcha till de flesta accessoarer. Här kan man välja något relativt neutralt avseende mönster och kanske snitsa till det med lite finare tyger och strukturer för festligare event. Ett par snygga byxor, en skjorta och kanske till och med en väst, gör sig väl på de flesta kalas och tillställningar. Detsamma gäller klänningar, kjolar och en finare blus. Gällande färg skulle vi vuxna välja vanligare basfärger, men vad gör man inte för barnen om den absoluta favoritfärgen är cerise? Det mesta som är enfärgat eller har subtila mönster går ju trots allt att matcha ganska väl, även om klassiska basfärger förenklar matchningen för föräldrarna en hel del.

Accessoarer eller partyartiklar vid särskilda tillfällen eller teman

Här blir det givetvis lite klurigare att matcha till färgstarka kläder, men visst kan man göra tvärtom och välja accessoarer i enklare färger för att neutralisera helheten. Vita, svarta eller mörkblå accessoarer såsom flugor eller hårdetaljer kan ge en långt mycket mer stilren outfit i sin helhet. Samtidigt kan den enkla klädseln piffas upp med hjälp av en färgglad fluga, smycken eller hatt. Accessoarer är dessutom ett utmärkt sätt att göra barnen finklädda om man inte införskaffat så mycket finkläder. Ska det vara lite roligare till kräftskivan så kan man utöver kräftskiva tillbehör även ge barnen en passande partyhatt eller ett roligt diadem. Partyhattar och särskilda diadem är i allmänhet sådant som alltid går hem hos barnen och som man kan införskaffa till särskilda teman. På så vis är man alltid redo när en kalasinbjudan dimper ner i brevlådan.

Låt barnen framhäva den personliga stilen

Barn har ofta en tydlig identitet och stil redan i ung ålder, så här tycker vi att barnen ska få lov att uttrycka sin personliga stil med en hjälpande hand av föräldrarna. Visst riskerar man något dömande tonåringar vid fotogenomgångar i framtiden, men huvudsaken är väl trots allt att barnen känner sig fina där och då.

Här tycker vi helt enkelt inte att det finns några rätt eller fel, men visst går det att klä barnen extra finklädda och stilrena och bara göra det hela lite roligare med partydetaljer eller accessoarer, så att både förälder och barn blir nöjda med festklädseln.