Filmer dina barn måste se innan de är 10

Om du känner för att ta en paus från allt som har med kläder och mode och göra, för dina barn. Varför inte ta och leta fram en bra film att titta på med dina barn inför er nästa familjekväll med film.

Hoppas du även på att introducera ditt barn till filmer som definierade din barndom? Från ”Hitta Nemo” till ”Stjärnornas krig”, här är en lista över barnfilmer som barnen absolut måste se innan de inte klassas som så små längre.

Ta och duka fram era popcorn;

1. E. T. (1982)

Fortfarande en av de bästa science fiction-filmerna någonsin, E. T. handlar om vänskap och barndom. Från Reese’s Pieces till den klassiska frasen ”E. T. ringa hem” varje ögonblick av den här filmen kommer att leva med din utomjordiska själv för evigt.

Betygsatt som barnvänlig.

Rekommenderas för åldrarna 7 & uppåt.

2. Frost (2013)

Ett snökallt och roligt äventyr med Disneys omåttligt populära låt! Denna film handlar om systerskap, familj och kärlek, och kommer förvånansvärt att värma era hjärtan, och fylla ditt hem med sång och borde ha kommit med en informationstext: De kommande fem månaderna, kommer din prinsessa inte att sjunga annat än ”Låt det gå”, eller ”Vill du bygga en snögubbe”.

Betygsatt som barnvänlig.

Rekommenderas för åldrarna 5 och upp.

3. Hitta Nemo (2003)

Skratta tills magen gör ont då denna skygga clownfisk till pappa söker i det stora blå efter sin son. Varje vattenvarelse har ett motto som ska bli din och din familjs nya mantra. Fortsätt simma … fortsätt simma!

Betygsatt barnvänlig.

Rekommenderas för åldrarna 5 och upp.

4. Bleka dödens minut (1987)

En del komedi, en del romantik, en del äventyr, en del fantasy och 100% perfekt— Bleka dödens minut är den ultimata filmen för sagoberättelse-älskare, stora som små, pojke eller flicka. Och ja, den innehåller lite kyssar.

Betygsatt som barnvänlig.

Rekommenderas för åldrarna 8 och upp.

5. Stjärnoras Krig-Serien (1977-)

Med Den Sista Jedin som nyligen gått på bio, är det nu en god tid att införa denna episka rymdopera. Dina rymdälskare kommer att sitta helt hänförda under den här berättelsen om ljussablar, telepatisk förmågor, rymdjakter och den största plot-twisten i filmisk historia. Helt klart barnvänlig för över 8-9 åringar och uppåt Vänligen kom ihåg att börja din resa med filmne ”Ett Nytt Hopp”.

Betygsatt som barnvänlig.

Rekommenderas för åldrarna 8 och upp.

6. Trassel (2010)

Bli vilse i Disney’s version av Rapunzel, som är mycket mer spännande än den ursprungliga berättelsen. Tips: Hon kommer att lämna tornet och tar sig vidare på en spännande resa av magi, sång, och självupptäckt.

Betygsatt som barnvänlig.

Rekommenderas för åldrarna 5 och upp.

7. Den Lilla Sjöjungfrun (1989)

Ignorera den ursprungliga versionen av Hans Christian Andersen (slutet är tyvärr inte mycket lyckligt), och väljer Disney’s Lilla Sjöjungfrun för en filmkväll med barnen. Filmen innehåller oförglömliga låtar, förtrollande figurer och, bäst av allt, ett lyckligt slut.

Betygsatt barnvänlig.

Rekommenderas för åldrarna 5 och upp.

8. Ensam Hemma (1990)

Denna perfekta julklappsfilmen kommer att ge dina barn en filmdos av mod, när det kommer till att vara sig själva, då de tittar på en smart åttaåring försvara sitt hem från ett par klumpiga inbrottstjuvar. Notera: Det är några syskongräl i filmen som inte är så trevliga.

Betygsatt som barnvänlig.

Rekommenderas för åldrarna 7 & uppåt.