Barnkläder second hand

Alla föräldrar vet, att barnkläder kostar en hel del. När barnet har börjat förskolan eller skolan, så blir klädköpen fler och fler, då det helst ska finnas dubbla uppsättningar av vantar, mössor, regnkläder, overaller och så vidare. Därför har många föräldrar upptäckt fördelarna med att köpa barnkläder på second hand! Framförallt för mindre barn är det perfekt, i och med att kläderna ofta inte hinner slitas speciellt mycket innan barnet har vuxit ur dem. Man kan göra riktiga fynd av kvalitetskläder till sina knoddar på olika loppmarknader runtom i landet.

Miljövänligt och smart

begagnade barnkläder går att hitta på loppisar både på nätet och ute i landet på arrangerade loppmarknader. Att köpa begagnat är en smart lösning då man både sparar penga

close up of a hand, looking on a flea market for clothes.

r samt skonar miljön! Kläderna som säljs på loppis och second hand butiker är för det mesta i princip i nyskick. Om man är ute efter en dubbel uppsättning till förskolan eller skolan, är det perfekt att köpa detta begagnat. Även dyra vinteroveraller, skor och andra säsongsprodukter gör man klokt i att handla begagnat då barnen använder kläderna en begränsad tid och växer ur dem innan nästa säsong. Att köpa begagnat bidrar till en mer hållbar utveckling och har man inte testat att köpa begagnat innan, bör man ge det en chans.

Passa på att sälja själv

Har du massor av plagg hemma som du inte vill slänga, men som du inte heller har användning för? Passa på att sälja dessa på loppis! Du kan dessutom samtidigt gå runt de andra loppisborden och kanske göra egna fynd. Ofta säljes märkeskläder för barn till en bråkdel av nypriset. På höstjacka.se kan du läsa mer om loppistrenden och kanske få tips till hur du går tillväga för att sälja själv. Ta steget och var med och bidra till en mer hållbar utveckling! Hjälp till med att ta hand om vår miljö genom att sälja kläder som dina barn vuxit ur, och köpa mer begagnat!